3 weekenden Kunst en Ambacht Winterfairdagen 

 

  

We doen het een beetje anders.

Na een succesvolle Kunst en ambacht Lentefair met een sterke expositie, prachtig weer en honderden bezoekers kreeg ik van verschillende mensen de vraag: 'waarom niet elk jaar een lente-expositie?' Wie weet....maar in dat geval ga ik in de winter iets anders doen. Tijd om iets nieuws uit te proberen. Ik hoop dat u hier net zo enthousiast over zult zijn!

 

Tijdens de Kunst en Ambacht Winterdagen zal de nadruk liggen op kunst kijken, beleven en zelf doen. De galerie is open met werk van verschillende kunstenaars, de studio is ingericht als stijlvolle Kerst-kunst-kamer met woonaccessoires van By TEN creations en kunst van de deelnemende exposanten en in het atelier kunt u de 'kunstenaar van de dag' aan het werk zien of een workshop volgen. Onder het genot van een hapje en een drankje (opbrengst bestemd voor het goede doel) kunt u genieten van een sfeervolle expositie, een eigen werkstuk maken of een uniek, handgemaakt kado vinden voor de feestdagen.

Op  3, 4, 10, 11, 17 en 18 december zijn we open van 12.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

 

 

Voor het workshop-programma klik hier

 

Deelnemende exposanten 2022

 

Kiek Haket

Kiek Haket

(Den Haag, 1974)

Kiek is autodidact maar erfelijk belast met een moeder als portretschilder. Na haar moeders overlijden heeft zij letterlijk haar moeders olieverfkoffer opgepakt en is zij begonnen. Alles wat Kiek maakt gaat over mensen, daarbij staat de kwetsbaarheid van de mens vaak centraal. Het is een thema wat haar raakt en waar ze middels haar werk graag de aandacht op vestigt. Tevens werkt zij aan opdrachtportretten.

Haar werk is figuratief en ze werkt overwegend met olieverf. Daarbij staan toets en kleur centraal. Maar ze maakt ook pastel- en portret/figuurtekeningen.

Kieks werk is 3 keer verkozen voor de Zomerexpo van 2014, 2015 en 2016 in het Kunstmuseum in Den Haag. Tevens zijn meerdere van haar portretten geselecteerd voor o.a. de Nederlandse Portretprijs en het 'Het weekend van het Nederlandse portret' in Amsterdam (1e editie 2017 en 2e editie 2020). In 2014 is ze gevraagd mee te werken aan het TV-programma Sterren op het doek.

Kiek exposeert regelmatig tijdens de Lente- en Herfstsalon in Het Kadmium te Delft, ze is lid van kunstenaarsvereninging Kunstgarage Franx te Zoetermeer en voormalig lid van kunstenaarsvereniging Artibrak te Voorburg. 

Atelier: Het Alphagebouw, Van Alphenstraat 63 Voorburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.kiekhaket.nl

Lydia Coolen

Lydia Coolen

Het werk van ontwerpster Lydia Coolen speelt zich af in het grensgebied tussen vormgeving en autonome kunst.

"Wanneer je kijkt naar mensen, hoe ze staan, lopen en bewegen, herken je iemand vaak al van verre door een houding of gebaar. Ik probeer verschillende karakters en stemmingen van de mens te benadrukken door middel van beweging en draagbare objecten. De objecten versterken gebaren en houdingen van degene die ze draagt en dagen haar/hem uit om in beweging te komen en zich bewust te worden van haar/zijn eigen gedragingen. Ook in verhouding tot anderen en tot de wereld om ons heen."

Een ander thema in haar werken is 'de' lijn als uitgangspunt. Met 1 lijn, die verrassende wendingen heeft, wordt volume en ruimtelijkheid gecreeerd. Er ontstaan vormen die niet direct herkenning oproepen.

"Ik merk dat bijna iedereen de behoefte heeft iets herkenbaars te zien in mijn werk. Iedereen heeft zijn eigen associaties bij abstracte lijnen. De drager/ kijker ervaart en vertelt uiteindelijk zijn eigen verhaal d.m.v. het sieraad of object. En zo kom ik elke keer weer uit bij de boeiende diversiteit van mensen, hoe wij ons verhouden tot elkaar en tot de wereld om ons heen."

In het werk van Lydia Coolen zie je aspecten als beweging, verstilling, spelen, extravert, introvert, lijnen, massa en vormen. Zij maakt vrij gebruik van diverse materialen zoals edele en onedele metalen, hout, leer, textiel, papier, rubber, kunststof en emaille.

Lydia Coolen is in 1987 afgestudeerd als goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven en in 1994 als ruimtelijk vormgever aan de HKU te Utrecht.Veronica Pock

Veronica Pock

Handwoven textiles

Veronica is a handweaver using texture and colour, with particular emphasis on the material, to create unique woven art and functional objects for the home. She aims to give the woven textile depth, character and value, making items that can be treasured for many years, thus gaining there own memories and stories. Each year she also makes a small collection of individually unique scarves.

Handgeweven textiel
Unieke sjaals, kussens, accessoires, en geweven kunst gemaakt door traditionele weeftechnieken en doordachte materialen: allemaal met de hand geweven in haar atelier in Den Haag

www.veronicapock.com

Anneke Zwolsman-Westing

Anneke Zwolsman-Westing

Als viltkunstenaar wil Anneke Zwolsman-Westing de wereld een stukje vriendelijker en zachter maken met wolvilt. Dat zij afgestudeerd is als grafisch vormgever zie je terug in de strakke vormgeving in haar viltwerk.

Vilt is een natuurlijk materiaal van 100% schapenwol dat met warm zeepwater en spierkracht op een oneffen ondergrond wordt gemaakt. De eigenzinnige vezels ziet zij als een metafoor voor het leven zelf. 

"Je kan het vilt grotendeels naar je hand zetten, maar uiteindelijk gaan de vezels hun eigen weg. Dan is het loslaten en meebewegen."

Een vertrek met harde oppervlakken wordt een stuk menselijker en warmer met vilt. Het dempt een overmaat aan galmende geluiden, Het heeft een heilzame werking op de omgeving, het stoot vuil af en is brandvertragend.

Als docent laat Anneke je graag ervaren wat vilten met je doet.

Anneke Zwolsman-Westing

Viltkunstenaar, docent VILTflexplek en grafisch vormgever Zenzovoort

www. viltflexplek.nl

az@@zenzovoort.nl

By TEN creations

By TEN creations

By TEN creations is een samenwerking tussen Netty Dukker en Tessa Droog

By TEN creations verkoopt woonaccessoires en kleinmeubelen gemaakt van pure materialen, geinspireerd door kleuren uit de natuur, veelal handgemaakt en fairtrade. Ze werken samen met kleine ateliers en kunstenaars uit de regio. Duurzaamheid is daarbij belangrijk en ze verpakken plastic-vrij.

Tijdens de winterfair is er een sfeervolle Kerst-stijlkamer ingericht met producten van By TEN creations gecombineerd met de kunstwerken van de deelnemende kunstenaars. U vindt deze stijlkamer in de studio in de tuin.

De producten van By TEN creations zijn jaarrond te koop in de galerie van Tess-keramiek of via de webshop.

Ben je op zoek naar een speciaal product voor huis, tuin of wil je advies over interieurstyling? Netty en Tessa denken graag met je mee!

www.bytencreations.nl

insta: @by_ten_creations

Tonke Joppe

Tonke Joppe

Tonke Joppe is een zeer veelzijdig ontwerpster. Ze volgde de opleiding tot interieurarchitect op de de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost te Breda.

Naast haar werk als interieurarchitecte houdt ze zich bezig met het ontwerpen en maken van sieraden, collages en andere accessoires, meestal van hergebruikt materiaal; creëren zit haar in het bloed.
Op de winterfair kun je de (zeer lichte) sieraden van gesmolten kunststof, draad en hergebruikt papier vinden en ook een aantal van haar collages.
Kleur speelt in de ontwerpen van Tonke Joppe een zeer grote rol. De kleuren zijn heel fel of juist ingetogen, maar altijd op elkaar afgestemd. Het is dan ook een feest een sieraad van haar te dragen of een prachtige collage aan de wand te hangen.

Het werk van Tonke vind je jaarrond in de galerie.

www.bytonkejoppe.nl