Kunst en Ambacht Lentefair

 

  In december kon de jaarlijkse Kunst en Ambacht Winterfair bij Tess-keramiek door de coronamaatregelen helaas niet in haar oorspronkelijke vorm doorgaan. Daarom organiseren we nu op 7 en 8 mei in de galerie, het atelier, de studio en de ruime tuin een Kunst en Ambacht Lentefair!

In dit moederdagweekend bent u van harte welkom om het gevarieerde werk van 9 kunstenaars te komen bekijken. Tess-keramiek geeft al een aantal jaar kunstenaars, uit de regio en daarbuiten, de gelegenheid om op een kleinschalige en sfeervolle manier  hun werk te exposeren. Tijdens de Kunst en Ambacht Lentefair zijn zij zelf aanwezig en vertellen graag over hun werk.

Anders dan we gewend zijn bij een kunstgalerie, staat bij Tess-keramiek het totaalplaatje voorop. In de huiselijke omgeving wordt, met veel oog voor styling, kunst gecombineerd met wonen. Kunst, ambacht, handgemaakte en fairtrade woonaccessoires van byTEN creations, muziek, een hapje en een drankje, de mooie tuin....dit alles zorgt voor een totaalbeleving waarin bezoekers zich meteen thuisvoelen. Ook maken we elk jaar van de gelegenheid gebruik om een goed doel in het zonnetje te zetten. Dit jaar is dat de 'Homeride', een sponsorwielertocht van 500 km voor het Ronald MacDonald kinderfonds, waar verschillende enthousiaste fietsers uit het Westland aan mee doen. Speciaal voor dit doel is er een verkoop van planten en versnaperingen.

De toegang is gratis. We zijn dit weekend open van 11.00-17.00 uur.

 

 

Exposanten en muzikanten editie 2022

 

Marieke Boon

Marieke Boon

De schoonheid van het dagelijks leven en hoe mensen zich daarin bewegen in al hun pracht, kracht, kwetsbaarheid, eenzaamheid, en absurditeit is voor Marieke Boon een terugkerende bron van verwondering en inspiratie. Naast sociaal documentaire fotoseries maakt ze seriematig werk waarin thema's als eenzaamheid, melancholie en vergankelijkheid steeds terugkeren, maar ook humor en hoop. Haar empatische en relativerende blik geven het werk warmte en een zekeren lichtheid.

Tijdens de winterfair is een selectie te zien uit de fotoseries 'Summer is Over' en 'Fragile Life'.
'Summer is Over' is een serie van 20 op zichzelf staande beelden die in sfeer, kleur en thematiek een samenhangend geheel vormen. De serie bestaat zowel uit stillevens als grafische fotografie, maar ook natuur- en straatfotografie.
'Fragile Life' is een serie in ontwikkeling. Na een ingrijpende levensgebeurtenis worden in deze serie beelden uit de natuur gebruikt als metafoor voor ontreddering en verdriet, maar ook voor doorzettingsvermogen en hoop.

www.mariekeboonfotografie.com

06-14220037

https://www.instagram.com/mariekeboonfoto/

https://www.facebook.com/mariekeboonfotografie


Marijk Renia

Marijk Renia

Na haar opleiding beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie in Tilburg heeft Marijk gedurende vele jaren voornamelijk in steen gewerkt. In 2012 maakte zij kennis met verschillende glastechnieken en werd zij geraakt door de vele toepassingsmogelijkheden van dit bijzondere materiaal. Zozeer zelfs dat haar voormalige beeldhouwatelier transformeerde tot glasatelier en zij sinds 2013 over de mogelijkheid beschikt om zich te verdiepen in de eigenschappen van het kwalitatief hoogwaardige Bullseyeglas. Dit prikkelt en inspireert haar tot onderzoek en studies. Gebruikmakend van fusing-, casting-, en brandertechnieken wordt haar werk vaak meerdere keren in de glasoven gestookt tot het gewenste resultaat.

Het thema Water en waterleven vormt sinds 2007 een onuitputtelijke bron voor haar werk.  De fraaie omgeving van Nationaal Park de Nieuwe Dordtse Biesbosch, waar zij woont en werkt, leiden tot verrassende objecten, gerelateerd aan denkbeeldige levensvormen. Zij werkt intensief samen met vaste galeries, maar neem ook deel aan incidentele exposities en uiteraard zijn bezoekers van harte welkom in haar glasatelier, zowel op afspraak als op open atelierdagen.

Tijdens de 8e kunst en ambacht winterfair gaat 10% van de verkoop van haar werk naar de sponsoropbrengst van het Ronald McDonaldhuis.

Glasatelier Renia
Oude Veerweg 3, 3329 KM Dordrecht
www.renia.eu
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arnold Beugelsdijk

Arnold Beugelsdijk

Arnold Beugelsdijk is beeldend kunstenaar en woont in Monster.
Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag heeft hij veel gereisd door Frankrijk, Engeland en Italie om daar te werken. Naast zijn vrije werk heeft hij zich gespecialiseerd in het maken van landschappen, etsen en portretten.
Al zijn landschappen in potlood, pastelkrijt en oil-pastel zijn ter plekke in het betreffende land gemaakt.

In zijn werk ziet u een veelzijdige benadering van het onderwerp. De beeldtaal varieert van herkenbaar tot abstract.

Wilt u eens het atelier bezoeken, werk bekijken of van gedachten wisselen over een opdracht, dan kunt u hem bereiken door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

www.arnoldbeugelsdijk.nl

Veronica Pock

Veronica Pock

Handwoven textiles
Individually unique scarves, cushions, accessoires and woven artmade using traditional weaving techniques and thoughtful sourcing materials: all woven by hand in her studio in The Haque.

Handgeweven textiel
Unieke sjaals, kussens, accessoires, en geweven kunst gemaakt door traditionele weeftechnieken en doordachte materialen: allemaal met de hand geweven in haar atelier in Den Haag

www.veronicapock.com

Carla van der Helm

Carla van der Helm

Carla maakt tassen van leer naar eigen ontwerp en in opdracht en wensen van de klant. Het werken met leer, het omzetten in een mooi product is iets wat haar grote voldoening geeft. Haar tassen zijn stuk voor stuk bijzondere en unieke producten en gemaakt voor jarenlang plezier. Naast tassen maakt zij sneakers voor jong en oud, ecoprint zij bladeren en bloemen op leer en looit zij vissenhuiden van zalm.

www.carlavanderhelm.nl

Carla van der Helm
Fuut 4, 2481 KM Zoeterwoude

Galerie Zone, Leiden

Tonke Joppe

Tonke Joppe

Tonke Joppe is een zeer veelzijdig ontwerpster. Ze volgde de opleiding tot interieurarchitect op de de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost te Breda.

Naast haar werk als interieurarchitecte houdt ze zich bezig met het ontwerpen en maken van sieraden, collages en andere accessoires, meestal van hergebruikt materiaal; creëren zit haar in het bloed.
Op de winterfair kun je de (zeer lichte) sieraden van gesmolten kunststof, draad en hergebruikt papier vinden en ook een aantal van haar collages.
Kleur speelt in de ontwerpen van Tonke Joppe een zeer grote rol. De kleuren zijn heel fel of juist ingetogen, maar altijd op elkaar afgestemd. Het is dan ook een feest een sieraad van haar te dragen of een prachtige collage aan de wand te hangen.

www.bytonkejoppe.nl

 

Noa van der Burg

Noa van der Burg

Noa van der Burg is grafisch ontwerpster, afgestudeerd aan de Willem de Koning academie in 2021. De multidisciplinaire opleiding zorgt voor een brede kijk op design en meer dan bekende grafische uitingen binnen haar werk. In spiratie door maatschappelijke questies, de mens en natuur zorgen voor een sociale basis binnen haar concepten. Tijdens de Kunst en Ambacht Winterfair is haar afstudeerwerk 'Mind Sense'te zien. Hierin onderzoekt ze de ervaring en werking van keramische sieraden als middel tegen stress. Noa laat ook recenter 2D werk zien.

Insta: @noof.designs

telefoon: 06-42279229

Tina Lintvelt

Tina Lintvelt

Tina Lintvelt, geboren 1956 in Hamburg is autodidact. Sinds 1995 bekwaamde zij zich in het beeldhouwen, keramische vormgeving en bronsgieten. Momenteel is bronsgieten haar belangrijkste medium. Zij werkt voornamelijk abstract, maar de laatste jaren komt ook haar liefde voor de natuur tot uiting in de vorm van figuratieve bronzen vogeltjes. Bij het creeren van haar beelden is Tina van het begin tot het eind zelf betrokken. De structuren van het beeld en de giethuid zijn bepalend voor de sfeer van haar werk. Tijdens het gietproces ontstane veranderingen of toevoegingen kunnen de vorm van het werk versterken. Voor zover dat mogelijk is probeert ze hierop in te spelen en gebruik van te maken. Op deze manier krijgt haar werk haar herkenbare 'handtekening'.

Duidelijk waarneembaar is dat ze bij het creeren van sculpturen een voorkeur heeft voor natuurlijke, soms geabstraheerde, organisch lijkende vormen. Het lijkt of de sculpturen de voedingsbodem vormen voor allerlei groeiende organismen die dreigen bezit te nemen van de vorm.  "Alsof het dode materiaal brons, weer nieuw leven is ingeblazen".

By TEN creations

By TEN creations

By TEN creations is een samenwerking tussen Tessa Droog en Netty Dukker.

By TEN creations verkoopt woonaccessoires en kleinmeubelen gemaakt van pure materialen, geinspireerd door kleuren uit de natuur, veelal handgemaakt en fairtrade. Ze werken samen met kleine ateliers en kunstenaars uit de regio. Duurzaamheid is daarbij belangrijk en ze verpakken plastic-vrij. De producten van By TEN creations zijn te koop in de galerie van Tess-keramiek of via de webshop.

Ben je op zoek naar een speciaal product voor huis, tuin of wil je advies over interieurstyling? Netty en Tessa denken graag met je mee!

www.bytencreations.nl

insta: @by_ten_creations

Ronald MacDonald kinderfonds

Ronald MacDonald kinderfonds

Het goede doel dit jaar is de 'Homeride', een sponsorwielertocht van 500km voor het Ronald MacDonald kinderfonds.

Elk jaar is er tijdens de Kunst en Ambacht Winterfair aandacht voor een goed doel. Dit jaar is dat het Ronald MacDonald kinderfonds dat een positieve bijdrage wil leveren aan de gezondheid van kinderen en aan het welzijn van families met een langdurig ziek kind.  De verkoop van zelfgemaakte taart, koek, chocomelk en gluhwein gaat helaas niet door. Maar in het voorjaar gaan we zeker nog aandacht besteden aan dit goede doel en zullen er weer leuke acties bedacht worden.

Tijdens deze versie van de Winterfair zullen er (licht)huisjes van keramiek verkocht worden, gemaakt door Tessa Droog. Van van elk verkocht huisje is €5 bestemd voor het goede doel. En ook dit jaar vindt u weer een collectie Kerstboomhangers waarvan de opbrengst volledig geschonken zal worden aan de Homeride.

 

2016