Mijn keramiek in series

 

Tess Keramiek Vicious Flowers

Vicious Flowers

De serie 'Vicious Flowers' bestaat uit bloemvormen.

Zij staan synoniem voor 'het mooie' waar alle mensen behoefte aan hebben en voor vallen. Maar pas op: de mooiste bloemen hebben soms giftige randjes. Daar waar je eerst zo blij van werd, blijkt je te verstikken. Maar toch.....de illusie blijft zo aantrekkelijk.....

Meer werk uit deze serie...

 

Tess Keramiek End Of Summer

End of Summer

De beelden uit de serie 'End of Summer' vertellen een verhaal over verlies en de veranderingen in tijd. De objecten zijn open gewerkt en lijken soms uit elkaar te vallen. Ze bestaan uit meerdere elementen die elkaar in balans houden of zich juist van elkaar verwijderen. De beelden ogen kwetsbaar en verfijnd. De gezamenlijke geschiedenis verbindt de op zichzelf staande elementen.

Meer werk uit deze serie...

Tess Keramiek With Other Eyes

With Other Eyes

De serie 'With other eyes' bestaat uit organisch gevormde objecten die uitnodigen een beetje verder te kijken. De objecten hebben vaak een scherp contrast tussen structuur en glad glazuur. De structuren zijn geinspireerd door beelden die met het blote oog niet waarneembaar zijn: de onderwaterwereld, micro-organismen, satelietbeelden en sterk uitvergrote structuren van bloemen en planten.

Meer werk uit deze serie...

Tess keramiek And the wind blows

And the wind blows

De serie "And the wind blows" bestaat uit golvende vormen. Beweging is het hoofdthema, De objecten wekken de ilusie dat ze door de wind alle kanten opgeblazen worden. Ze hebben daarom geen duidelijke voor- of achterkant en zijn op verschillende manieren neer te zetten.

Meer werk uit deze serie...

Tess keramiek Grote schalen

Grote schalen

Af en toe maak ik een uitstapje naar het maken van grote schalen. Gewoon....omdat ik zo blij word van een grote schaal op tafel!

De schalen hebben allemaal iets bijzonders in de afwerking, zoals u van mij gewend bent. Structuren of uitgesneden gaten, geven de schalen een organische uitstraling,

Meer werk uit deze serie...