Workshop programma en 'Meet-de-maker'

 

De Kunst en Ambacht winterfair wordt dit jaar gehouden gedurende 3 weekenden in december. Elke weekend-dag krijgt 1 van de deelnemende kunstenaars mijn atelier tot haar beschikking. Naast het werk wat tijdens de expositie in de galerie te zien is, kunt u in het atelier de kunstenaar ontmoeten, meer werk van haar bekijken of zelf aan de slag gaan dmv een workshop. 

Om mee te kunnen doen aan een workshop heb je geen speciale ervaring nodig. Je kan aanschuiven als er plek is, inschrijven via de intekenlijst tijdens de Winterfair  of reserveren via het contactformulier. 

Alle materialen zijn inbegrepen. Kosten voor de workshop betaal je bij aanvang aan de kunstenaar.

 

 

                                                     Workshops

 

Zaterdag 3 december: Kaart weven

Zaterdag 3 december: Kaart weven

Ontdek hoe je kan weven zonder weefgetouw. Met behulp van karton, papier, naald en draad maak je een eigen weefwerk. Door middel van eenvoudige, speelse technieken ga je experimenteren met kleur, materiaal en compositie.

Kunstenaar: Veronica Pock

Tijd: doorlopend (schuif gezellig aan) tussen 12.30 en 16.15 uur

Duur: 30-45 min

Kosten: €15

Zaterdag 10 december: 'Meet the maker' Kiek Haket

Zaterdag 10 december: 'Meet the maker' Kiek Haket

Kiek maakt schilderijen en portretten. Ze is op zaterdag 10 december in het atelier aan het werk. Loop gewoon naar binnen en leer -onder het genot van een hapje en een drankje- meer over haar werkwijze, technieken en proces.

Kunstenaar: Kiek Haket

Tijd: 12.00- 17.00 uur

Kosten: gratis

Zondag 11 december: Lichthuisje van keramiek

Zondag 11 december: Lichthuisje van keramiek

Met behulp van plakken en aanwezige mallen bouw je een huisje van klei. Je kunt de klei bewerken met patronen en structuren, klei toevoegen of juist wegsnijden. Dat laatste wordt wel aangeraden als je er een waxinelichtje in wilt zetten ;-) Je mag ook een eigen ontwerp maken van max 12x12 cm. Na het drogen van het werk wordt het huisje gebakken in de keramiekoven en kan het de laatste zondag van de winterfair worden opgehaald.

Kunstenaar: Tessa Droog

Tijd: 12.30 en 14.30 uur

Duur: 60-90 min.

Kosten €20

Zaterdag 17 december: Bloem vilten

Zaterdag 17 december: Bloem vilten

 

De workshop Bloem vilten is een leuke kennismaking wanneer je niet eerder gevilt hebt en geeft genoeg uitdaging als je bekend bent met dit oeroude ambacht.

Kunstenaar: Anneke Zwolsman- Westing

Tijd: Er zijn 3 momenten dat je kan aanschuiven voor de workshop, om 12.30 uur, 14.00 uur of 15.30 uur. Wil je verzekerd zijn van een plekje, reserveer dan vooraf via het contactformulier.

Duur: 60 minuten

Kosten: €12,50 (kinderen/ jongeren onder de 16 jaar €7,50)

Zondag 18 december: Ring of hanger smeden

Zondag 18 december: Ring of hanger smeden

 

Tijdens de workshop 'Ring of hanger smeden' maak je kennis met basistechnieken edelsmeden. Je ontwerpt en maakt een ring of open hanger van alpaca (zilverkleurig materiaal). Door middel van zagen, vijlen, buigen, smeden, stempelen, schuren en polijsten maak je je eigen unieke sieraad.

Kunstenaar: Lydia Coolen

Tijd: 12.30 en 15.00 uur (inschrijven gewenst)

Duur: 120 min

Kosten: €20