Keramiek atelier en galerie voor kunst en wonen

 

 

Actueel: Kunst en ambacht Lentefair

Actueel: Kunst en ambacht Lentefair

Op 25 en 26 mei, van 11.00-17.00 uur, exposeren verschillende kunstenaars in de galerie, de tuin, de studio en het atelier van Tess-keramiek hun werk. 
Kom vrijblijvend genieten van schilderijen, beelden van keramiek en cortenstaal, handgedraaid en bijzonder geglazuurd servies, sieraden en woonaccessoires. Schuif aan bij de Chinese theeceremonie, doe inspiratie op of geniet van al het groen in de tuin.

Meer informatie vind je hier.

 

Actueel: podcast

Actueel: podcast


Begin maart 2024 was ik te gast bij de podcast "Je maakt er een potje van", de enige Nederlandse podcast over klei en keramiek. Daarin vertel ik over mijn objecten, mijn inspiratie en motivatie. Ook geef ik tips over materialen en werkwijze. Luister je ook mee? Je vindt de podcast hier.


 

Agenda

Agenda

 

9 mei : Keramiekmarkt Dwingeloo

25 en 26 mei: Kunst en ambacht Lentefair bij Tess-keramiek

29 en 30 juni: Delftse Keramiekdagen

september: ledenexpositie kunstenaarsvereniging Wit

Woonkamergalerie

Woonkamergalerie

Bij galerie Tess-keramiek gaan kunst en wonen op een bijzondere manier samen. Je vindt er keramiek van Tessa Droog (kunstobjecten, klein werk en urnen), weefwerk van Veronica Pock, sieraden van Tonke Joppe, bijzondere -vaak handgemaakte- woonaccessoires van By TEN creations en wisselend werk van andere kunstenaars. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd zoals de jaarlijkse Kunst en Ambacht Fair, Open atelier dagen en deelname aan de Westlandse Kunst en Atelierroute.

Loop gewoon eens, geheel vrijblijvend, binnen en laat je verwonderen.

Je vindt de woonkamergalerie van Tess-keramiek op de Dijkweg 45 in Naaldwijk.

 

Mijn werk

Mijn werk

Ik maak kunstobjecten, Urnen en gedenkmonumenten en toegepaste kunst.

In mijn kunst geef ik vorm aan wat me op dat moment bezig houdt. Kenmerkend voor mijn abstracte objecten zijn de (opengewerkte) structuren en de organische vormgeving. Vaak werk ik in thematische series. Ik exposeer mijn kunstobjecten in mijn eigen galerie en op verschillende locaties in Nederland.

De urnen die ik maak zijn geinspireerd op de natuur. Ze zijn meestal niet als urn te herkennen en hebben een dubbele wand of bodem. In de galerie vind je een ruime collectie op voorraad. De urnen kunnen ook in opdracht gemaakt worden. Mijn toegepaste kunst bestaat uit serviesgoed, sieraden en woonaccessoires. Ook kan je bij mij terecht voor op maat gemaakte relatiegeschenken. 

 

Openingstijden galerie

Openingstijden galerie

Op maandag, dinsdag en donderdag als ik in het atelier aan het werk ben, bel gerust aan.

*

De laatste zondag van de maand van 12.30-16.30 uur. Ivm de Delftse Keramiekdagen is de galerie 30 juni gesloten.

*

Tijdens aangekondigde evenementen en als het bord buiten staat.

*

Heb je een vraag over de urnen die ik maak of zoek je iets speciaals? De galerie is ook op afspraak te bezoeken: 06-44988039

Tessa Droog

Tessa Droog

Ik heb mijn opleiding tot keramiste gevolgd aan de SBB in gouda. Naast de basisopleiding heb ik 2 extra leerjaren handvormen en glazuren gevolgd. Ik hou van creëeren, het liefst zou ik alles zelf kunnen maken;-). Ik hou van natuur en cultuur, eten koken, tuinieren en de mensen om mij heen. Ik maak de wereld graag een beetje mooier.

Wilt u meer van mij weten, lees dan mijn c.v.

 

Van klei tot keramiek, een bijzonder proces

Van klei tot keramiek, een bijzonder proces

Het vormen van de klei, het ontwikkelen van glazuren en een onuitputtelijke bron van inspiratie zorgen voor eindeloos veel mogelijkheden. Het proces van zachte klei naar harde steen vind ik nog steeds fascinerend. Wist u dat klei er miljoenen jaren over gedaan heeft om klei te worden? In ongeveer 24 uur maakt de oven daar weer steen van! Vandaar dat ik altijd kritisch naar mijn werk kijk. Is dit object mooi genoeg om weer voor jaren te 'verstenen'?